+36-30-746-3308

 parketta01@compacthukft.hu

Általános Szerződési Feltételek
Kínálatunk
Termékcsoportok »

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a COMPACT-HU Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (Székhelye: 6728 SZEGED Dorozsmai út 30.; Cégjegyzékszám: 06-09-011266 Csongrád Megyei Bíróság mint Cégbíróság által kiadott Adószáma: 13945358-2-06; továbbiakban: Kereskedő) és a COMPACT-HU Kft. által nyújtott kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Kereskedő és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek)

1. Általános tudnivalók, a Felek közötti szerződés létrejötte

1.1. A jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan kereskedelmi szolgáltatásra, amely a www.parkettaexpress.hu domain-név alatt található katalógusban található. Továbbá jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan kereskedelmi ügyletre Magyarország területén, amely jelen szerződésben meghatározott Felek között jön létre.

1.2. A weblapról történő vásárlás elektronikus úton (e-mail) leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon.

1.3. A weblap szolgáltatásait bárki jogosult igénybe venni, amennyiben a rendeléskor megadott adataival vagy a címlapon érvényesen és sikeresen regisztrálja magát, továbbá magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

1.4. A megrendelés leadására kizárólag elektronikus levélben, vagy faxon van lehetőség. A Felek közötti szerződés az áru megrendelése után jön létre. A Felek között az áru megvásárlásával magyar nyelven létrejött szerződés írásban foglalt szerződésnek minősül, a Kereskedő azt az adatbázisában tárolja. A Kereskedő adatbázisából a megrendelés utólag visszakereshető.

2. Regisztráció

2.1. A megrendelő adatait a weblap címlapján a Regisztráció alatt, vagy a Kapcsolat menű alatti ajánlatkérés közben is gyorsan és egyszerűen megadhatja.

2.2. A Kereskedőt az Ügyfél által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli. A hibásan rögzített adatok és az aktív rendelést érintő adatok megváltoztatására elérhetőségeink valamelyikén van lehetőség.

3. Megrendelés/fizetési feltételek

3.1. A vásárolt termékek lényeges tulajdonságait, jellemzőit, a termékek használatára vonatkozó utasításokat a konkrét árucikk termék adatlapjáról, illetve a termékhez mellékelt magyar nyelvű használati utasításból lehet részletesen megismerni. Az ismertető leírás esetleges pontatlanságáért nem vállalunk felelősséget, a feltüntetett képek helyenként illusztrációk. A vételár mindig a kiválasztott termék mellett feltüntetett ÁFA-t már tartalmazó ár, a feltüntetett árak nem minősülnek közvetlen árajánlattételnek. Az esetleges elírásokból eredő károkért a Kereskedő nem vállal felelősséget. Ha a vásárlás előtt a termékkel kapcsolatban kérdése merülne fel, üzletünk készséggel áll rendelkezésére bármely elérhetőségén. Amennyiben a weblapon található bármely áru minőségével, alapvető tulajdonságával, használatával, használhatóságával kapcsolatban a weblapon közölteknél több információra van szüksége, kérjük forduljon hozzánk elérhetőségeink valamelyikén.

3.2. A vételár mindig a kiválasztott termék mellett feltüntetett, 27% ÁFA-t tartalmazó összeg. A termékek vételára nem tartalmazza a házhoz szállítás költségét! Nem áll módunkban különféle ajándékokat és ingyenes, az adott megvásárolt termékhez köthető kellékeket, segédanyagokat biztosítani Vásárlóink felé. (zajcsökkentő alátétek, szegélylécek, padló tisztító szerek stb.) Megrendelések fizetési feltételei: üzletünkben történt személyes megrendeléseknél minden esetben az ÁFA-s vételár 30%-át kérjük előlegként. Fizethető készpénzes, bankkártyás, átutalásos formában is. Fennmaradó vételárat személyes átvételkor készpénzzel vagy bankkártyával lehet fizetni. Weblapunkon keresztül (vidéki Ügyfelek esetén) történő vásárlás esetén az ÁFA-s vételár 30%-át kérjük előlegként, amelyről előlegszámlát állítunk ki és juttatunk el Ügyfél emai címére. Vidéki Ügyfeleknél fennmaradó vételárat saját sofőrünknek a kiszállítás helyszínén lehet készpénzzel fizetni számla ellenében. Utánvétes feladásoknál (külsős Futárszolgálat igénybe vétele esetén) a kiszállítás helyszínén fizethető maximum készpénzes ÁFA-s vételár nem haladhatja meg az 50.000,-Ft-ot. Az 50.000,-Ft-ot meghaladó fennmaradó vételár fizetés módja kizárólag az előre történő átutalás. Futárszolgálat segítségével történő szállítmányozásnál nagyobb összegű készpénzes fizetési módra nincs lehetőség.

3.3. A weblapról megrendelhető termékek ármegváltoztatásának jogát a Kereskedő fenntartja azzal, hogy a módosítás a honlapon történő megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát kedvezőtlenül nem befolyásolja. Átutalással történő fizetés kezdeményezésekor, az elektronikus fizetési értesítő kiküldése és a termék átvétele közti időszakban bekövetkezett árcsökkenés esetén nem áll módunkban pénzt visszatéríteni. Az átutalásos fizetési tranzakció biztonsági ellenőrzése minimálisan 24 órát vesz igénybe, a termék átvétele csak ezt követően lehetséges. Amennyiben a Kereskedő minden gondossága ellenére hibás ár kerül a weblap felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árra, akkor a Kereskedő nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától.

3.4. A megrendelést Kereskedő weblapján keresztül az Ügyféltől akkor fogadja el, ha az Ügyfél a megrendeléshez szükséges valamennyi adatot maradéktalanul megadja. A Kereskedőt az Ügyfél által tévesen és/vagy pontatlanul megadott rendelési adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

3.5. Az Ügyfél a megrendelés leadásakor kijelenti, hogy a jelen Általános Szerződési Feltételeket elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el.

3.6. Kereskedő az Ügyfél vételi ajánlatának (megrendelésének) elküldését követően, automatikusan megrendelés visszaigazolást küld Ügyfél részére. Amennyiben e visszaigazolás az ajánlat elküldésétől számított 48 órán belül Ügyfél részére nem érkezik meg, akkor a Szolgáltató ajánlati kötöttsége, illetve az Ügyfél bárminemű kötelezettsége minden további feltétel nélkül, automatikusan megszűnik.

3.7 Ügyfél tudomásul veszi, hogy Kereskedő a raktáron nem található áruira vonatkozóan / írásos megrendelés esetén, az árut egyedi beszerzésre rendeli meg. Ebben az esetben mindig annyi áru érkezik, amely Kereskedő Ügyfél jelenlétében elkészített vevő megrendelő nyomtatványán szerepel.

4. Szállítási és fizetési feltételek

4.1. A Kereskedő a megrendelt terméket igény szerint, házhoz szállítja vagy a saját gépjárművével vagy a szerződött Futárszolgálat igénybevételével. A szállítási díjat Megrendelő viseli oly módon, hogy a szállítási díj a megrendelési összesítőn, a megrendelés visszaigazoláson és a számlán feltüntetésre kerül. Ez alól kivételek budapesti Megrendelőink, amennyiben vásárlásuk értéke eléri a bruttó 100.000,-Ft-ot. Ebben az esetben a kiszállítás INGYENES! FELHÍVJUK FIGYELMÜKET, HOGY KIZÁRÓLAG A KISZÁLLÍTÁSI HELYSZÍN BEJÁRATI KAPUJÁIG SZÁLLÍTUNK! AZ ÉPÜLETBE TÖRTÉNŐ BE-ÉS FELSZÁLLÍTÁST NEM TARTALMAZZA A KISZÁLLÍTÁSI DÍJ ÉS EZ SEMMI FÉLE ESETLEGES ALKU, VAGY VITA TÁRGYÁT KÉSŐBBIEKBEN SEM KÉPEZHETI! Köszönjük megértésüket!

4.2. Kereskedő a rendelés teljesíthetőségét követően lehetőséget biztosít Ügyfélnek a kiszállítási időpont megválasztására, mely nem konkrét időpontot jelöl, csak közelítő szállítási intervallum kiválasztására szolgál. Meghatározott órára történő kiszállítást a Kereskedőnek nem áll módjában vállalni.

4.3. Az Ügyfél termékmegrendelés esetén köteles a kiszállítás időpontjában a csomagot tételesen ellenőrizni és hiánytalan teljesítés esetén az átvételi elismervényt aláírni. Ezt követően hiányosságokra vonatkozó reklamációt a Kereskedőnek nem áll módjában elfogadni. A kiszállítással és a megrendelési tételekkel kapcsolatos kifogásokat, kérjük még a Szállítmányozó jelenlétében, jegyzőkönyv felvételével dokumentálni.

4.4. A katalógusból megrendelt termékeket a Szolgáltató az Ügyfélnek e-mailben küldött rendelési visszaigazolásban szereplő helyszínre teljesíti.

4.5. Az Ügyfél az általa megrendelt árut előre utalással, vagy utánvéttel az áru átvételekor tudja rendezni. Ennek módjáról a kereskedővel egyeztet, a számla kiállítása előtt.

5. Garancia, szavatosság

5.1. A jótállásra és a szavatosságra a Polgári törvénykönyvről szóló, többször módosított 1959. évi IV. törvényben és az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) számú kormányrendeletben foglalt mindenkor hatályos rendelkezései az irányadók.

5.2. A COMPACT-HU Kft. által forgalmazott burkolatokra a gyártók által vállalt garancia idők az érvényesek.

5.3. Garanciális ügyintézés:

5.3.1. A Compact-HU Kft. által értékesített burkolat meghibásodása esetén, minden garanciális hiba bejelentést kizárólag írásban fogadunk el, a vásárlást igazoló eredeti számla, vagy blokk felmutatásával! A garanciális igényt, a hiba bejelentésétől számított 30 napon belül, igazolhatóan jelezni kell. A reklamáció befogadása előtt fenntartjuk a jogot arra, hogy helyszínen a hibát megtekintsük, vagy az általunk megbízott személlyel megvizsgáltassuk!

5.3.2. A Compact-HU Kft. által értékesített, de más cég (kivitelező) által beépített burkolatok, kiegészítők meghibásodása esetén, először a kivitelezőt kell értesíteni, aki megállapítja a hiba okát. Kivitelezési hiba esetén a javítást az illetékes kivitelező cég (szakember) végzi. Megrendelő jótállási igényét csak a vásárlást igazoló számlával érvényesítheti! A kezelési útmutatóban leírtaktól eltérő használat, átalakítás, helytelen tárolás, elemi kár vagy egyéb eset miatt kialakult hibákért jótállást nem vállalunk. A termék garanciája az áru átvétel napján lép életbe. Amennyiben hibabejelentést tesz az ügyfél és a felmerülő probléma kivitelezési hibából ered, akkor a felmerülő kiszállási- és vizsgálati költséget az ügyfél köteles megtéríteni, (ennek összege bruttó 80.000,-Ft) amely költségét a hibásan teljesítő kivitelezővel rendez. A Jótállási és szavatossági igényét a kapcsolat menüpontban található elérhetőségeink bármelyikén jelezheti. A garancia soha nem ruházható át és minden esetben az első vásárlót illeti meg.

A garanciális igény elismerése esetén, vevő részére, üzletünkben ingyenesen biztosítjuk a hibás áru helyetti csereárut. Az újraburkolás költségét minden esetben a vevő viseli. Minden egyéb, a termékből származó kárra jelen garancia nem érvényesíthető.

6. Egyebek

6.1. A katalógus biztonsági foka megfelelő, használata nem jelent kockázatot, azonban javasoljuk, hogy tegye meg az alábbi óvintézkedéseket: használjon vírus védelmi szoftvereket friss adatbázissal, telepítse az operációs rendszer biztonsági frissítéseit. Az áruházban való vásárlás feltételezi az Ügyfél részéről az Internet technikai és műszaki korlátainak ismeretét és a technológiával együtt járó hibalehetőségek elfogadását.

6.2. A Kereskedő nem felelős semmilyen kárért, amely a katalógusra való csatlakozás miatt következett be. Az Ügyfelet terheli a számítógépe, illetve az azon található adatok védelmének kötelezettsége.

6.3. Adatvédelem: a Kereskedő az Ügyfél által rendelkezésre bocsátott adatokat célhoz kötötten, kizárólag a megrendelés teljesítése és az esetlegesen létrejövő szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja. A Kereskedő az Ügyfél adatait harmadik félnek nem adja ki, kivéve, ha a szerződés teljesítésekor a harmadik fél a Kereskedő alvállalkozójaként/közreműködőjeként jár el. Lásd: Adatkezelési tájékoztató

6.4. A Kereskedő bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit egyoldalúan módosítani. Az esetleges módosítás a katalógusban történő megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba.

6.5. A szerződő Felek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az esetleges vitás kérdéseiket tárgyalások útján rendezzék. Amennyiben tárgyalásos úton nem lehetséges a jogvita rendezésére, szerződő Felek értékhatártól függően a Szegedi Városi Bíróság, illetve a Csongrád Megyei Bíróság kizárólagos illetékességének vetik alá magukat.

7. Egyéb fontos információk

7.1 Kérjük, hogy rendelés leadáskor körültekintően járjanak el. Igyekszünk a megadott paraméterekkel kalkulálva, a legoptimálisabb ajánlatot adni. Lehető legjobb a pontos felmért nettó padló m2-t és szegély folyómétert megadni, így jól tudunk végeredményt kalkulálni. Árut cserélni, vagy visszavásárolni (nem tetszés, vagy egyebek végett) nem áll módunkban, mivel az eladások többségében NEM AZONNALI RAKTÁRKÉSZLETRŐL, HA NEM EGYEDI MEGRENDELÉSRE értékesítünk! Nagykereskedelmi Importőr Partnereink elzárkóznak az általunk Megrendelőink felé értékesített és burkolás után esetleg kimaradt árucikkek visszavásárlásától! Kivételek: gyárilag sérült vagy minőségi hibás árucikkek, amelyeknél minőségi cserére vagyunk jogosultak a lehető legrövidebb határidő alatt.

COMPACT-HU Kft.

Cím: 6728 Szeged, Dorozsmai út 56.

Telefon: 06-30-746-3308

E-mail: parketta01@compacthukft.hu

E-mail: parketta02@compacthukft.hu

Weboldal: parkettaexpress.hu